Skip to: Soulfood 4 Thought / Toffe Peers

Socialrun website

Rick Kamphuis benaderde de Socialrun vorig jaar met een enthousiaste subsidieaanvraag. Het idee was om een foodtruck te maken waarmee Rick samen met mensen met een kleurrijk verleden recepten gaat koken en ondertussen het gesprek aangaat over hun leven. Het geheel wordt op film vastgelegd en online gedeeld via een Youtube kanaal. Inmiddels is de subsidie gehonoreerd en is het project van start gegaan.

Inmiddels draait Rick zijn hand niet meer om voor het koken van een lekkere maaltijd. Al meerdere jaren schotelt hij met zijn kookteam namelijk lekkere en voedzame maaltijden voor aan hongerige lopers en fietsers tijdens de Socialrun. Daarbij zorgt hij ervoor dat niet alleen de honger gestild wordt, maar dat de eetmomenten vooral ook gezellig zijn. Deze ervaring zet hij nu in voor het project Soulfood 4 Thought/Toffe Peers.

Toffe Peers Soulfood 4 Thought Socialrun project

Openheid, kracht, hoop en vertrouwen

Rick wordt gedreven door de missie voor meer openheid over en inclusie van mensen met een verleden met verslaving en psychische problemen. Hij ziet een grote behoefte om mensen op een andere manier kennis te laten maken met mensen die levensontwrichtende gebeurtenissen doorleefd hebben, en als gevolg daarvan verward gedrag laten zien en/of delicten hebben gepleegd. De oplossing ziet hij in het organiseren van ontmoeting tussen mensen van allerlei pluimage en het samen eten.

De video’s die hij openbaar maakt moeten vooral kracht, hoop en vertrouwen bieden. Het delen van ervaringen over de tegenslagen in het leven helpen om het een plek te geven. De kijker ziet dat er een weg uit het lijden bestaat en dat meedoen mogelijk is. Sterker nog, dat je zelfs zo maar weer voorop kunt lopen. Rick is daarin zelf een inspirerend voorbeeld.

Direct in de actie

Kort na de honorering van de subsidieaanvraag is de opstart van het project een feit. Het spuiten van de caravan met graffiti door Mr. Graffiti is reeds begonnen. Rick heeft zijn Youtube Kanaal aangemaakt en de eerste drie vlogs zijn al te bekijken. Een aanrader!

 

 Back To Top