Skip to: Super spontaan en totaal niet ongemakkelijk

Socialrun website

Super spontaan en totaal niet ongemakkelijk is een intieme dichtbundel waarin verschillende onderwerpen aan bod komen. Er staan gedichten in over angst, depressie, suïcide, mijn ervaring als KOP-kind, maar ook over in slaap vallen tijdens colleges, pizzabezorgers en chlamydia. Al deze gedichten zijn geschreven vanuit hoe ik de wereld ervaar en hoe ik omga met de problemen waar ik tegenaan loop. Het is grappig en ontroerend tegelijk. In dit project ga ik deze dichtbundel uitbrengen en inzetten om psychische problemen bespreekbaar te maken.

Ik ben Frederike en ik dicht. Over van alles en nog wat, maar vooral over wat zich afspeelt in mijn hoofd. Ik draag mijn gedichten voor op podia, bij uitgaansgelegenheden, tijdens workshops en op congressen. Soms als lid van het Haags dichtersgilde, soms als ambassadeur van Samen Sterk zonder Stigma en soms gewoon als Frederike.

Ik ga een dichtbundel uitbrengen. Gedichten zijn prachtig op een podium, maar soms moeilijk te onthouden. Als mensen de gedichten mee naar huis kunnen nemen of ergens kopen, om ze vaker terug te lezen en met anderen te delen, kunnen de gedichten een constructiever en duurzamer effect hebben.

 

Back To Top