Skip to: Tabu 2.0

Socialrun website

Vanaf 2015 geef ik, Ahmet Türkmen, presentaties (of workshops/ gastlessen) op diverse plekken in het land waarbij ik mijn persoonlijke verhaal inzet, in combinatie met de door mij bedachte stigmajas om stigma’s rondom verslaving en psychische aandoeningen bespreekbaar te maken.
Afgelopen jaar ben ik dit gaan combineren ‘Tabu, de roze olifant’.

Tabu is een grote opblaasbare roze olifant. Hij belichaamt het begrip ‘taboes’. Iedereen kent Tabu. Je ziet hem staan maar toch praat je er liever niet over.
Voor het geven van deze presentaties heb ik vanaf 2015 subsidie toegekend gekregen, omdat het aan een behoefte voldoet en blijft voldoen. Er heerst nog veel onbegrip en er wordt nog steeds gestigmatiseerd. Mensen zoals ik kunnen dit bespreekbaar maken en zorgen voor meer begrip.
Ook zorg ik dat mijn presentaties steeds vernieuwen. Daarom wil ik voor dit jaar hier graag weer mee doorgaan en er een nieuw element aan toevoegen. Namelijk mijn in september verschenen boek Taboe (Tabu) waarvoor ik ook een subsidie toegekend had gekregen.

Ook wil ik me meer gaan toeleggen op de Turkse gemeenschap waar verslaving letterlijk nog een roze olifant is. Deze groep wordt moeilijk bereikt. Bij de presentaties wil ik ook – passend bij het thema van de bijeenkomst – gastsprekers uitnodigen om het verhaal kracht bij te zetten.

Back To Top