Skip to: TER ZAKE

Socialrun website

TER ZAKE wordt een theatervoorstelling met een interactief naprogramma,  die psychische kwetsbaarheden op de werkvloer bespreekbaar maakt.
Tijdens een eerder project maakte Theatergroep BINT autisme op de werkvloer bespreekbaar. “Deze voorstelling sloeg erg aan, maar we hoorden ook tot onze grote verbazing regelmatig van bedrijven ‘interessant, alleen hebben wij die mensen niet hier werken’.”

Tegelijkertijd deelden veel mensen hun persoonlijke verhalen waaruit blijkt dat psychische kwetsbaarheden een taboe zijn op de werkvloer.

Bijvoorbeeld; iemand die vakantie-uren op neemt als hij naar de psychiater gaat, om bij de baas maar niet de gedachte te voeden dat hij ziek en dus arbeidsongeschikt zou zijn. Een jurist in opleiding kreeg op haar stageadres het advies haar activiteiten voor een patiëntenvereniging van haar cv te halen om haar employability te vergroten.

Maar ook het verhaal, dat als één iemand zich durft uit te spreken in een team er vaak meer verhalen van anderen naar boven komen, die eerder verborgen werden gehouden uit angst of schaamte.

TER ZAKE wordt een theatrale interventie om psychische kwetsbaarheden bespreekbaar te maken, openheid te creëren en daarmee het ziekteverzuim naar beneden te brengen.

Back To Top