Skip to: Transformatie van stigmatisering van getraumatiseerde kinderen

Socialrun website

We vangen een groep kinderen op die opgevangen worden in opvangtehuizen in de regio Anuradhapura in Sri Lanka een therapeutisch en creatief programma aanbieden om aan zelfstigmatisering en maatschappelijke stigmatisering te werken. Samen met docenten die dans, muziek, kunst en theaterlessen aanbieden en counseling werken we zeven maanden lang gericht aan het creëren van een voorstelling en een grote muurschildering.

Meerdere malen per week willen we de kinderen een combinatie van creatieve en therapeutische programma’s aanbieden. Daarin kunnen ze nieuwe ideeën over zichzelf en het leven ontdekken, hun mentale en emotionele capaciteiten ontwikkelen en hun persoonlijke waarden verkennen om zelfrespect, kritisch bewustzijn en vooral heling te realiseren. Dit zal hen in staat stellen om uitdagingen te overwinnen en mogelijkheden te verkennen voor een vruchtbare toekomst.

We willen in het project een grote muurschildering van 70 meter op de muur van Avanthi Devi maken. We werken daarin met de 40 meisjes die hier opgevangen worden, samen met een kunstenaar en een counselor, aan het transformeren van de zelfstigmatisering waar de kinderen op dagelijkse basis door beïnvloed worden. De muurschildering neemt een prominente plek in op het terrein van het tehuis en de kinderen worden zo na afronding hiervan dagelijks visueel in aanraking gebracht met hun eigen getransformeerde ideeën.

Na zeven maanden voorbereiding organiseren we een evenement in het theater in de stad, waar plaats is voor enkele honderden bezoekers. Dit biedt de kinderen een podium om te laten zien dat ze meer zijn dan afdankertjes zoals een groot gedeelte van de samenleving hen beschouwt.

Back To Top