Skip to: Van ’t padje naar vrede

Socialrun website

Van ’t padje naar vrede

 

Eindeloos veel liefde

Liefde voor de wereld

Eindeloos veel tranen

Tranen voor de wereld

Eindeloos veel zorgen

Zorgen over de wereld

Eindeloos veel vragen

Vragen over de wereld

Eindeloos veel pijn

Pijn voor de wereld

Eindeloos veel angst

Angst voor de wereld

De wereld draait maar door

Eindeloos veel rondjes

Tot het besef: de eindeloze wereld ben ik.

©dejankfabriek

In een persoonlijke, verhalende podcastserie over een psychose-ervaring wil ik terug naar het moment waarop ik het contact met de werkelijkheid verloor. Aan de hand van een verhaallijn gebaseerd op de waanideeën, overtuigingen en angsten die ik destijds doormaakte, hoop ik de luisteraar een inkijkje te geven in de onzichtbare, maar weidse wereld van een psychose.
Door in gesprek te gaan met naasten en zorgprofessionals die in deze periode nauw bij mijn behandeling betrokken waren, wil ik mijn persoonlijke verhaal ook inhoudelijk ondersteunen en van meerdere kanten belichten.

Ik wil met deze podcastserie de (voor)oordelen en angsten ten opzichte van psychoses aanpakken.
Alles wat in de media wordt geschreven over psychoses gaat meestal over de negatieve ervaringen of gevolgen daarvan. Mijn ervaring was angstig, heftig, zeker ook voor mijn directe omgeving, maar ook een periode van intense verbondenheid met mijzelf en de wereld om mij heen.
Het is voor mij in positieve zin een levensveranderende ervaring geweest, die ik later bevestigd zag in de documentaire Crazywise. Hoewel ik destijds heel open was over mijn doorgemaakte psychose, merk ik dat het (zelf)stigma erop langzaam weer begint te groeien. Démotivatie om deze podcastserie te gaan maken.

 

Back To Top