Skip to: Verdwaald, een boek over psychische kwetsbaarheid

Socialrun website

Een boek dat gaat over mijn eigen ervaringen als patiƫnt, als psychiater en de dubbelrol maar bovenal de processen waar je doorheen gaat waarvan ik hoop dat dit anderen ook kan helpen. De nodige reacties op mijn blogs op psychosenet hebben me gesterkt dat dit inderdaad anderen ook kan helpen/inspireren.

Naar aanleiding van mijn blogs op psychosenet ben ik tot de ontdekking gekomen dat het mij redelijk goed lukt om processen die mensen met een psychische kwetsbaarheid dikwijls moeten doorstaan in woorden uit te drukken.
Mijn eigen, langdurige, weg die ik hierin bewandeld heb met mijn eigen psychische kwetsbaarheid dient hierin als leidraad maar staat zeker niet centraal. Het gaat juist om het trachten te verwoorden van zaken als: de totale onmacht die optreedt als je geraakt wordt door psychische kwetsbaarheid, het verzet ertegen, het stigma, het zelfstigma, de onzekerheid, het opkrabbelen, de terugval, opnieuw opkrabbelen, het verzet/effect van medicatie etcetera. Mijn dubbelrol als psychiater maar ook als ervaringswerker (geen deskundige) op het werk, hoe ik mijn ervaringen inzet.

Ik wil mensen iets tastbaars bieden waarmee ze mogelijk herkenning/erkenning ervaren rondom hun eigen psychische kwetsbaarheid. Ik hoop ook dat het naasten kan helpen mensen met een psychische kwetsbaarheid beter te begrijpen.
Zo ook hoop ik dat het hulpverleners kan inspireren om meer uit te komen voor hun eigen kwetsbaarheid en dit mogelijk ook in te kunnen gaan zetten binnen hun werk. Mogelijk biedt het hulpverleners ook meer inzicht in de ervaringsaspecten rondom psychische kwetsbaarheid.

Back To Top