Skip to: YouTube kanaal PSSST

Socialrun website

PSSST!  Nieuwe filmpjes!  Bij het grote weetjes en niet weetjes non-fictie kinderboek dat uitlegt wat psychische problemen zijn.  

 

Omdat niet iedereen van lezen houdt gaat Brenda naar andere manieren om deze materie onder te aandacht te brengen. Ze merkte dat het boek niet enkel kinderen aanspreekt maar bijvoorbeeld ook voor volwassenen met een licht mentale handicap en bijkomende psychische problemen helpend kan zijn om zaken uit te leggen.
Daaruit ontstond het plan om bij het boek een YouTube kanaal te ontwikkelen met filmpjes die aansluitend bij het boek uitleggen wat psychische problemen zijn. Dat zou kunnen door illustrator Tom Schoonooghe live te laten tekenen en daarnaast uitleg te geven.

Voorop staat een moeilijke materie in begrijpelijke taal uitleggen. Op verschillende manieren ( een boek, een lied, filmpjes) willen we deze moeilijke materie – psychische problemen – bespreekbaar maken met eenvoudige taal.

De filmpjes zijn korte informatieve filmpjes die bv uitleggen wat psychische problemen zijn. Zo zou illustrator Tom Schoonooghe kunnen illustreren. Deze live illustratie wordt opgenomen en vervolgens wordt er informatie bij verteld.

De filmpjes zijn al online te vinden! Bekijk ze op het YouTubekanaal van PSSST!

En kijk hier de eerste:

Meer weten? Er is inmiddels ook een website gelanceerd.


Back To Top