Skip to: Projecten Socialrun nationaal en internationaal bekend

Socialrun website

Met behulp van de onmetelijke inspanningen van de 36 teams die in het weekend van 17 september hebben meegedaan aan de Socialrun en de vele initiatieven tijdens de Inclusieweek is het enorme bedrag van 115.000 euro opgehaald. De opbrengst gebruiken we om talloze projecten te ondersteunen die bijdragen aan de beweging naar meer inclusie. Dat wij hele mooie en bijzondere projecten ondersteunen, wisten we al. Maar het is nóg leuker als de rest van de wereld dat ook blijkt te vinden. Niet minder dan 6 documentaires en korte films die met behulp van Socialrun-subsidie tot stand zijn gekomen worden vertoond aan een groot publiek via nationale en internationale filmfestivals. Ze ontvangen lovende kritieken.

Documentaires Grip, Echo en Blue Monday in première op Nederlands Filmfestival

Op zondag 26 september ging de korte documentaire Grip van Joeri Bleumer in première op het Nederlands Filmfestival. Als je de grip op je leven verliest, beleef je alles op een andere manier. Deze poëtische documentaire verbeeldt dat gevoel, aan de hand van verhalen van zestien jonge mensen.
Donderdag 30 september gaat de documentaire Echo van Ingrid Kamerling in première. Aan de hand van het klassieke verhaal van Echo en Narcissus volgen we de reïntegratie van tbs-gestelden en hun relatie met medewerkers van de forensisch psychiatrische kliniek. Waarom slaagt de ene patiënt wel in zijn terugkeer naar de maatschappij en vervalt een ander steeds in oude fouten? Deze documentaire toont dat de grens tussen goed en kwaad wellicht veel vager is dan we graag zouden willen geloven.
Ook de documentaire Blue Monday, eveneens van Ingrid Kamerling, wordt voor het eerst getoond. We volgen drie mensen, waaronder de Socialrun ambassadeur Jerry, die kampen met psychose. Het zijn openhartige en genuanceerde portretten waarin niet alleen de verwarring wordt getoond, maar ook de redenen waarom deze drie mensen een andere benadering van psychose-gevoeligheid willen.

Projecten Socialrun nationaal en internationaal bekend

Eitje Bibi en Silence Undone maken internationaal furore

De korte film Eitje Bibi, gemaakt door Sarif Tribou en Willemijn Mignot, is deze zomer zelfs internationaal gegaan! De film was genomineerd voor de Australian International Filmworkz Awards en geselecteerd voor Annabelle Munro’s The Most Important Films International Filmfestival in Las Vegas. De film verbeeldt een wrange dans tussen vader en dochter waar de liefde centraal staat, maar ziekte, angst, ontkenning en schuldgevoel elkaar gevaarlijk afwisselen.
De korte film Stilte Ongedaan van Kristjan Knigge is genomineerd voor het Madrid International Filmfestival en The Big Syn International Film Festival Londen. De film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Het gaat over gruwelen uit het verleden, maar nog meer over het belang van zelfacceptatie en kracht en kwetsbaarheid.

Documentaire De Weg Kwijt uitgezonden op Omroep West

Zaterdag 9 oktober hebben we een mooie kijktip voor je. De docu De Weg Kwijt wordt dan uitgezonden bij Omroep West. Het gaat over de impact van ‘verwarde mensen’. Een verhaal door de ogen van een gezin en hun zoon /broer, met ernstige psychiatrische problematiek, met tragiek en hoop in een levensloop die onbegrepen en verloren leek.

Wat zijn we trots op deze pareltjes van projecten! Op 15 oktober openen we de aanvraagperiode voor nieuwe projecten. Hou de website en socials in de gaten!


 

Back To Top