Eitje Bibi

Een breekbaar familiedrama aan de keukentafel. Over een vader en zijn volwassen dochter en het onvermogen elkaar te bereiken.

Ben maakt zich al vroeg klaar om zijn dochter weer op de trein te zetten en naar zijn werk te gaan.
Maar dochter Bibi, nog in ochtendjas, heeft een uitgebreid ontbijt klaargemaakt en wil blijven, net als vroeger. Zo gaat ze op zoek naar de oude mok van haar vader, legt uit dat een warme theemuts op je hoofd helpt om te voelen en vertelt hem dat ze een bij heeft opgegeten.
Ben kan het niet aanhoren en probeert haar merkwaardige gedrag te negeren.
Hij wil niet voelen met een theemuts en wijst het lege verrassingseitje af. Om het gezellige ontbijt niet te laten escaleren, moet hij alle zeilen bijzetten. Het resulteert in een wrange dans waar de liefde centraal staat, maar ziekte, angst, ontkenning en schuldgevoel elkaar gevaarlijk afwisselen.

Eitje Bibi is af en ligt bij internationale filmfestivals ter beoordeling. De film zelf mogen we nog niet laten zien, maar wel vast de teaser:


Regie – Sarif Tribou
Scenario – Willemijn Mignot

 

Over Sarif Tribou en Willemijn Mignot

Na onze opleiding aan de ScriptAcademy besloten wij om onze ideeën, verhalen en kennis te bundelen en verder te ontwikkelen. Iedere vrijdag komen we samen op Utrecht Centraal, waar we met elkaar, maar ook met diverse gesprekspartners, onze verhaalconcepten inhoudelijk maar ook zakelijk naar een hoger plan tillen. We willen graag concreet worden, in die zin zijn wij echte makers en laten onze scripts niet op de plank verstoffen.

Wij niet alleen schrijvers, maar ook producent van ‘… Eitje Bibi.’ Een product waarin onze ambities samenkomen.
Heeft u vragen over het project of over sponsoring? Mail ons!

Sarif Tribou: [email protected]
Willemijn Mignot: [email protected]

 

Geschreven door:

Redactie

Gepubliceerd op:

1 juni 2021

Deel: