Inclusietaxi

Het doel van dit project is om maatschappelijke inclusie bespreekbaar te maken. Met een Mercedes omgetoverd tot een Inclusietaxi kleurrijk beplakt met woorden als familie, hoop, gezondheid, samen, stigma, religie, taboe, opvoeding, zorg, ontwikkeling en werk, rijdt Ahmet Türkmen door Nederland.

Met dit nieuwe project hoopt hij mensen met elkaar te verbinden. Het leven kan namelijk veel mooier zijn als je kijkt naar overeenkomsten in plaats van verschillen.

Iedereen heeft een verhaal

Dit project richt zich op mensen en hun overeenkomsten. Iedereen heeft een verhaal. Door deze met elkaar te delen, zullen we zien dat er meer begrip ontstaat, zeker ook voor mensen met een psychische kwetsbaarheid. De Inclusietaxi is er echter voor iedereen, maakt niet uit wie of wat je bent, wat je hebt meegemaakt of waar je vandaan komt.

Het doel is om openheid en begrip te creëren. Verhalen delen is noodzakelijk om elkaar beter te leren begrijpen en om mensen dichter bij elkaar te brengen. Mensen een kijkje laten nemen in elkaars wereld (opvattingen, normen, waarden etc.) Hierdoor wordt bewustwording en (h)erkenning gecreëerd. En hierdoor ontstaat maatschappelijke inclusie. Iedereen doet mee!

Ook meedoen? Kijk op www.inclusietaxi.nl 

Geschreven door:

Redactie

Gepubliceerd op:

6 mei 2020

Deel: