Theatervoorstelling De Wachtenden

Het theaterproject De Wachtenden is een project voor jongeren die al maanden tot een jaar op de wachtlijst staan bij Youz in Zaandam. Filmmaker en teammanager van Youz Ingrid Kamerling wil meerdere startgroepen beginnen bij Youz Zaandam. Door deze groepen hoeven jongeren niet meer thuis te wachten op zorg, maar zijn direct na de aanmelding welkom.

Een deel zal meedoen aan online groepen, maar een grote groep jongeren heeft juist behoefte aan verbinding en onderling contact. Daarbij is opgevallen dat veel jongeren die zich aanmelden een creatief talent hebben. Dit talent wordt aangeboord in een van de startgroepen genaamd “Cultuurwerkplaats”. In plaats van thuis te zitten te wachten op behandeling, kunnen jongeren alvast aan de slag gaan. Zo ontwikkelen ze hun creatieve talenten, ervaren onderlinge verbinding en kunnen ze hun zelfvertrouwen vergroten. De verwachting is dat door het verSocialrun project De Wachtendensterken van hun gezonde kant zij straks tijdens hun behandeling beter aan hun ‘zieke’ kant kunnen werken en de behandeling mogelijk zelfs sneller zal gaan met een betere doorstroom van de wachtlijsten tot gevolg.

Via dit project wordt het wachtlijstprobleem in Nederland voor jongeren op een ludieke en krachtige manier door jongeren zelf onder de aandacht gebracht. Daarbij is de lokale en landelijke overheid een specifieke doelgroep. Ook laat het zien dat er alternatieven mogelijk zijn als je maar creatieve en ‘out of the box’ oplossingen verzint met elkaar.

Deze voorstelling zal in première gaan in De Fabriek in Zaandam en daarna door het land trekken.

Geschreven door:

Redactie

Gepubliceerd op:

18 juli 2022

Deel: