Skip to: Remmen of geremd worden

Socialrun website

Marit zet haar ervaringen en enthousiasme graag in als Ambassadeur van de Socialrun. Ze blogt op haar pagina Hersenwandelingetjes en schrijft regelmatig ook voor de Socialrun.

 

Ik ben iemand die altijd gas wil geven en veel dingen vol gas wil doen. Over het algemeen vind ik het uitermate irritant als iemand mij afremt. Nog moeilijker is het misschien wel om mijzelf af te remmen en eerlijk te zijn dat het echt even nodig is om te remmen.

Als ik om mij heen kijk wordt de impact van de corona crisis steeds zichtbaarder. Ik zie veel mensen die hun weg zoeken in het ‘nieuwe normaal’. Het normaal wat na iedere persconferentie weer veranderd. Ik zie mensen op de rem trappen, uit angst of omdat ze door deze crisis over grenzen gaan. Ook zie ik de frustratie en onmacht van mensen die afgeremd worden, bijvoorbeeld door de maatregelen.

 

Niet vol gas kunnen gaan is een van de lastigste uitdagingen

Voor mij staat de corona periode voor remmen of geremd worden. Een schurend vlak waar je niet omheen kunt een worsteling die ik bij velen zie.
Niet vol gas kunnen gaan is voor mij persoonlijk een van de lastigste uitdagingen. Waar doe ik het dan nog voor? Wat bereik ik nog? Ben ik wel van waarde? Zomaar wat vragen die in mij opkomen als ik afrem.
Het liefst wil ik altijd meer, beter groter en sneller en als dat even niet kan voel ik de neiging om de handdoek in de ring te gooien.

Maar wat als het ook anders kan?
Mijn mede ambassadeur Quiryn kwam met het volgende. Als je meedoet aan een hardloopwedstrijd, dan wil je vooral inhalen. (ik zeker, zie blog sociaal inhalen). Maar heb je tijdens die wedstrijd wel eens achterom gekeken naar de mensen achter je? Hoe zij in beweging zijn en zich inzetten voor hun eigen doel?

 

De kunst van leven met de rem

Deze opmerking bleef in mijn hoofd hangen, dank je Quiryn! Dezelfde avond nog schreef ik dit verhaal, want inderdaad; ben je minder waard als je drie minuten na mij zou finishen? De mensen achter mij finishen en behaalden ook hun doel. Als ik dit voorbeeld breder trek, ben je dan minder waard als je af moet remmen of geremd word? Waardoor alles anders en niet vol gas verloopt. Of bestaat er ook iets als de kunst van leven met de rem.

Ik denk dat we ons mogen realiseren, dat remmen of afgeremd worden geen stilstand betekent. Het betekent blijven bewegen op een misschien andere manier.
En juist dat is waar het om gaat, beweeg, werk aan je doel, ook als dat minder snel gaat dan je zou willen is het even waardevol (not to self).
Zolang je beweegt, zal er beweging blijven, om alleen of samen te blijven gaan naar waar jij naar toe wilt.


Marit Wisse – Ambassadeur Socialrun

Lees ook van Marit:

Een dag voor kerst
Vier weken na de finish
Met volle angst vooruit

Back To Top