Skip to: Deelnemende teams 2022

Socialrun website

56754 // 100
Doneer

Team Pssst

Totaal € 100,00 door 1 donateurs

Over het team

TeamPssst!

Ons team bestaat uit een bonte collectie van mensen die elkaar gevonden hebben in hun geloof in een inclusieve samenleving.

Volg ons op Instagram pssst.socialrun

Stichting Socialrun gelooft dat openheid over en normaliseren van psychische klachten essentieel is om stigma aan te pakken. Het draagt bij aan een inclusieve samenleving waarin iedereen volwaardig meedoet, ongeacht zijn of haar psychische kwetsbaarheid.
Het boek en het lessenpakket Pssst! is een mooi voorbeeld van hoe het ingezamelde geld via Stichting Socialrun wordt benut.
Wij hopen bij te dragen aan de bekendheid van dit fantastische project.

Nieuwsgierig?
Kijk eens op https://www.brendafroyen.be/boek/pssst/
Ook is er een Youtube kanaal vol leuke en bruikbare video’s https://www.youtube.com/channel/UCZxS-nDhHSWcEU23ILkNXSQ

Pssst jij, ja jij daar, die dit leest
Hoe gaat het met je?
Goed?

Ik dacht wel dat je dat zou zeggen. Dat zeggen de meeste mensen als je vraagt hoe het met ze gaat: ‘goed’, ook al is dat niet zo. Eigenlijk gaat het met heel wat mensen niet goed. 1 op 4 mensen in ons land zit ‘niet lekker in zijn vel’ of heeft zoals ze dat noemen: psychische … euh… je weet wel. Psy wat? Ja, moeilijk woord, he? Ik noem ze pssst-problemen.
Pssst. Dat zeg je wanneer je iemand iets wilt zeggen waarvan je niet wilt dat anderen het horen. Dat is bij psychische problemen vaak zo. Daar durven we niet over te praten. In ‘Pssst’ durven we dat wel. We vertellen je alles wat we erover weten. Maar er is ook ontzettend veel dat we er nog niet over weten. Dit is dus een weetjes én een niet-weetjesboek. Weten wat je niet weet kan je soms ook helpen iets beter te begrijpen.
Auteur Brenda Froyen is lector taal in de lerarenopleiding, webredacteur van psychosenet.be en auteur van onder meer ‘Kortsluiting in mijn hoofd’. Tom Schoonooghe schildert, tekent en illustreert kinderboeken. Hij won reeds de Boekenpluim-prijs en zijn kinderboeken worden wereldwijd uitgegeven.
Behorend bij het boek is een lessenpakket ontwikkeld voor scholen en andere leuke extra’s die je kunt gebruiken om met kinderen rond dit boek te werken.

Deelnemers

teamleider
chauffeurs
fietsers
lopers
ondersteunend

Berichten

Back To Top