Socialrun 2023

555 kilometer non stop estafette

De Socialrun is jaarlijkse estafetteloop die zich richt op inclusie in de samenleving. Het evenement vindt plaats in het derde weekend van september, dit jaar van 15 t/m 17 september 2023. Teams bestaan uit ongeveer 25 personen, waaronder ten minste 8 lopers en 4 begeleidende fietsers. Na ongeveer 48 uur komen de teams aan bij de finish in Soesterberg, waar het Te Gek?! festival gaande is.

Waarom zou je meedoen aan de Socialrun?

Omdat je op deze manier een bijdrage kunt leveren aan de strijd tegen stigma rondom psychische aandoeningen. Door samen met je team een hardloopestafette van 555 kilometer te volbrengen, zet je je in voor meer openheid en begrip over psychische kwetsbaarheid.

Maar dat is niet het enige. De Socialrun is ook een fantastische ervaring op zichzelf. Tijdens het evenement kom je terecht in een warme, inclusieve gemeenschap van gelijkgestemde mensen. Je leert nieuwe mensen kennen, je krijgt de kans om je grenzen te verleggen, en je ervaart de kracht van teamwork.

Daarnaast draag je bij aan een goed doel. Het geld dat we met de Socialrun ophalen, gaat naar projecten die zich richten op het verminderen van stigma en het verbeteren van de kwaliteit van leven van mensen met psychische aandoeningen. Zo maak je echt een verschil.

Kortom, er zijn genoeg redenen om mee te doen aan de Socialrun. Of je nu wilt bijdragen aan een maatschappelijk doel, nieuwe mensen wilt ontmoeten, of gewoon een unieke ervaring wilt opdoen, de Socialrun is een fantastische manier om dat te bereiken.

Uitgelichte artikelen

Deel: