Skip to: Socialrun 2023

Socialrun website

Socialrun 2023

Meedoen is winnen! Ook in september 2023 zetten diverse teams hun beste beentje voor om aandacht te vragen voor inclusie.Van vrijdag 15 t/m 17 september vindt de Socialrun plaats, een non-stop estaffeteloop van 555 km in 48 uur.
We starten en finishen op het Far East defensie Terrein in Soesterberg, met aansluitend tijdens de finish het Te Gek?! Festival.

 

Doel van de Socialrun

De Socialrun wordt georganiseerd om aandacht te vragen voor mensen met psychische kwetsbaarheden en om het stigma rondom psychische aandoeningen te verminderen. 1 op de 5 Nederlanders heeft op dit moment last van een psychische aandoening. 4 op de 10 Nederlanders in zijn of haar leven.

Naast aandacht zamelen de teams geld in voor projecten die bijdragen aan dit doel.

 

Meedoen is winnen

Socialrun is een uniek evenement waar teams met minimaal 8 hardlopers, 4 fietsers en vele ondersteuners een route van 555km door Nederland afleggen om aandacht te vragen voor sociale inclusie van mensen met psychische kwetsbaarheden.

Meld je aan als team

 

Team

In elk team zijn er verschillende rollen. Wist je dat 2/3 van de mensen uit het team niet gaat hardlopen? Zo kan iedereen een steentje bijdragen.

Welke rollen er zijn in een team:

Hoe zet je een team op? Lees het hier: Een team opzetten

 

Terugblik naar eerdere edities van de Socialrun

Socialrun 2022

Socialrun 2021


Meld je aan als team

 

Inclusieweek 2023: 11 september t/m 17 september

Ook komend jaar organiseert stichting Socialrun weer een Inclusieweek, van maandag 11 t/m zondag 17 september 2023. Een week vol letterlijke en figuurlijke beweging om aandacht te vragen voor de positie van mensen met psychische kwetsbaarheden in de maatschappij. De Inclusieweek wordt afgesloten met de jaarlijkse Socialrun.

Lees hier alles over de Inclusieweek en hoe je mee kunt doen.

inclusieweek logo
Back To Top