Skip to: Persbericht | Stichting Socialrun opent Inclusieweek

Socialrun website

Stichting Socialrun opent Inclusieweek: voor iedereen een plek in de maatschappij

 

Stichting Socialrun organiseert van 12 tot en met 18 september de derde Inclusieweek. Deze week staat in het teken van letterlijke en figuurlijke beweging om aandacht te vragen voor de positie van mensen met psychische kwetsbaarheden in de maatschappij.

 

Nog altijd voelen te veel mensen zich buitengesloten. De aandacht komt dan te liggen op dingen die niet lukken, waardoor de mogelijkheden die wel kunnen ongezien blijven.

Tijdens de Inclusieweek organiseren mensen met én zonder kwetsbaarheid diverse activiteiten. Initiatieven die bijdragen aan de letterlijke en figuurlijke beweging rondom inclusie zijn ook gedurende de hele week welkom.

 

Initiatief aanmelden tijdens de Inclusieweek

Openheid over psychische kwetsbaarheden en inclusie blijkt lang niet vanzelfsprekend. Dat is op de werkvloer duidelijk merkbaar: 64% van de leidinggevenden heeft bedenkingen bij het aannemen van een sollicitant met psychische problemen. En dat terwijl ruim 1 op de 4 Nederlanders ooit in zijn leven te maken krijgt met een psychische aandoening.

Tijdens de Inclusieweek worden diverse activiteiten georganiseerd: binnen en buiten, online en offline, samen en individueel. Initiatieven kunnen gedurende de hele week nog aangemeld worden via de website van de Socialrun. Via Socialrun TV kan iedereen vanuit de woonkamer interviews, workshops, live uitzendingen, documentaires en meer volgen.

 

Socialrun als knallende afsluiter

De Inclusieweek wordt afgesloten met de Socialrun, de jaarlijkse estafetteloop van 555 kilometer door Nederland in ruim 48 uur. Sinds 2012 organiseert de stichting ieder jaar in het derde weekend van september de estafetteloop, om aandacht te vragen voor en openheid over psychische kwetsbaarheid. Op vrijdag 16 september staan er een recordaantal van 42 teams aan de start op het defensieterrein in Soesterberg. Zij laten hun bewogen kilometers sponsoren. De opbrengst komt ten goede aan projecten die openheid en inclusie rondom psychische kwetsbaarheid stimuleren.

 

Te Gek!? Festival tijdens de finish op zondag 18 september

Op zondag 18 september worden alle teams feestelijke onthaald tijdens het “Finish Te Gek!? Festival”. Voor iedereen gratis toegankelijk en met gratis koffie en thee. Verder zijn er foodtrucks aanwezig, is er muziek, een springkussen en stands met diverse verhalen vanuit de projecten die gesteund zijn met het sponsorgeld dat via de Socialrun is opgehaald.

Frank Bonekamp, initiatiefnemer van de Socialrun en de Inclusieweek: “Tijdens de Inclusieweek willen we iedereen bewegen tot meer openheid en inclusiviteit. We doen het alleen veel beter als we samen zijn en iedereen een plek kan innemen in de maatschappij.”


Noot voor de redactie:

Over Stichting Socialrun
Stichting Socialrun wil letterlijk en figuurlijk de beweging zijn die openheid over psychische aandoeningen en sociale acceptatie van mensen met een psychische kwetsbaarheid stimuleert. Wij doen dit door het organiseren van sportieve activiteiten voor, door en met mensen met een psychische kwetsbaarheid. Niet de competitie maar het belang van meedoen en samenwerking staat bij al deze activiteiten centraal.
#meedoeniswinnen!

Interesse in een interview met de initiatiefnemer of deelnemers aan de Inclusieweek uit diverse delen van het land, neem contact op met Nienke Bouwman, 06-48277911, [email protected]l.

Download hier het persbericht

Back To Top