Skip to: Socialrun competitie

Socialrun website

#Meedoeniswinnen een van de meest gebruikte hashtags van de Socialrun. Zeker nu Socialrun 2019 steeds dichterbij komt zie ik deze hashtag vaak voorbij komen.

De betekenis van deze hashtag is ook zeker op mijn leven van toepassing. Daar schreef ik eerdere al eens over in deze mijn blog: Met volle angst vooruit.

Jeuk

Maar als ik heel eerlijk ben, dan moet ik toegeven dat #meedoeniswinnen mij soms ook een beetje jeuk geeft. Ik ben namelijk ook het type mens die graag alles sneller, harder, hoger, efficiënter en beter wil doen.
Rustig naast mij de trap op lopen zorgt ervoor dat bij mij de schakelaar omgaat, ik moet namelijk als eerste boven zijn.
Op mijn werk doe ik aan wedstrijdjes rapportage schrijven met collega’s en met cliënten welke huishoudelijke taken het snelst afgerond zijn.

Ik ben dat type mens die in de kleinste dingen competitie ziet. De uitdaging van competitie geeft mij net een beetje meer energie of motivatie.

Moeilijk

Nu komt het moeilijkste deel van dit verhaal.
Ik moet jullie bekennen dat ik als ambassadeur van de Socialrun zelf ook vaak de hashtag #meedoeniswinnen gebruik. Maar mijn drijf voor competitie verdwijnt niet tijdens de Socialrun.

Dus moet ik eerlijk bekennen, ook tijdens de Socialrun zie ik wedstrijdelementen. Ik vind het heerlijk wanneer het busje waarin ik zit sneller loopt dan het andere busje uit mijn team. Een loper uit een ander team vlak voor me? Dat betekent voor mij gas erop en inhalen, in plaats van een stukje samen oplopen en elkaar steunen.
Wanneer ik deze loper voorbij ben bedenk ik me dat mijn inhaalactie misschien niet zo sociaal was. Pas dan realiseer ik me dat de Socialrun voor veel lopers #meedoeniswinnen is en dat ik dus best even sociaal had kunnen doen en mijn medelopers had kunnen steunen.

Uitdaging

Dus heb ik besloten om mijzelf voor dit jaar een opdracht mee te geven: inhalen mag, maar niet voordat ik even sociaal geweest bent naar de andere held die het Socialrun avontuur is aangegaan. Want alle deelnemers van de Socialrun hebben zo hun eigen rede om mee te doen aan dit avontuur, en daar mag je als mededeelnemer best even oog voor hebben.
Door een stukje in stilte samen op te lopen of gewoon even succes te wensen voordat je voorbij rent, omdat je zo nodig wil winnen.

Dus mocht je net als ik zo competitie-gevoelig zijn en graag willen winnen, dan daag ik ook jou uit om eerst eens naast iemand te gaan lopen voordat je diegene inhaalt.

Samen maken we de Socialrun een mooie ervaring, binnen je eigen team, maar ook zeker daarbuiten.


Marit Wisse – Ambassadeur Socialrun

Lees ook van Marit

 

 

Back To Top