Skip to: Subsidieprojecten 2015-2016

Socialrun website

Bekijk hieronder de gehonoreerde projecten in 2016-2017:

TANIS BENIMLE/LEER MIJ KENNEN

Tanis benimle is Turks voor ‘leer mij kennen’. Ahmet Türkmen, bedenker van de Stigmajas en werkzaam als coach ervaringsdeskundige Intact herstel en zelfhulp onderdeel van Tactus Verslavingszorg, wil dat mensen (ex-)verslaafden leren kennen. Zodat ze zien dat veel hardnekkige vooroordelen niet kloppen. Ahmet Turkmen wil taboes bespreekbaar maken rondom psychische aandoeningen en (zelf)stigma in verschillende culturen waaronder de Turkse.

Kijk voor meer informatie over dit project op de website.

logo-psychosenet-plus-nl-800breed

PSYCHOSENET

PsychoseNet is een online platform op het gebied van psychosegevoeligheid. Op de website vind je informatie over psychosegevoeligheid en herstel in de vorm van interviews, animaties, blogs en hersteltips- en tools. Daarnaast kun je anoniem vragen stellen tijdens een online e-mailspreekuur.

Meer info vind je op PsychoseNet en op Danny’s website.

 

Schermafbeelding 2016-08-29 om 14.13.49

‘IK REIS MET BAGAGE’ – SANNE WILLEMSEN

‘Ik reis met bagage’ is een online magazine vol ontroerende en krachtige levensverhalen gecombineerd met sterke fotografische beelden. Het is bedacht en ontwikkeld door Sanne Willemsen.

Door het delen van ‘onze’ emotionele bagage en beeld te geven aan stigmagevoelige onderwerpen, kunnen we meer begrip voor elkaar creëren en taboes doorbreken. Kijk voor het magazine of meer informatie op de website van Sanne.

 

Logo%20GGzE

EERSTE HULP BIJ PSYCHISCHE KLACHTEN

Als iemand in zijn vinger snijdt of het hoofd stoot, dan pak je thuis de EHBO-koffer. Maar wat doe je als diegene een paniekaanval krijgt of symptomen van depressie vertoont? De training Eerste Hulp bij Psychische klachten leert je vaardigheden om adequaat te handelen in een crisissituatie. Ook vergroot het je algemene kennis over psychische klachten.

Meer info?
* Download de app voor IOS of Android: Mental Health First Aid (MHFA).
* Bekijk het internationale succes.
* Bekijk ook onze GGzE pagina.

 

naamloos

DVD ‘STILLEN’

‘Stillen’ is een beeldende theatervoorstelling over de lange weg naar herstel van een eetstoornis. Theatermaker Maartje Wikkerink maakte deze voorstelling op basis van haar eigen ervaring met anorexia en boulimia nervosa én de verhalen van vele lotgenoten. Meer informatie vind je op de website.

image-4786568

WANDELINGEN

Het project bestaat uit twee onderdelen. Allereerst het opleiden van ervaringswerkers/cliënten tot wandelbegeleiders, die inzetbaar zijn bij verschillende wandelactiviteiten. Het tweede deel van het project bestaat uit het organiseren van een vervolg op de ‘winterwonderwandeling’: een succesvolle anti-stigmawandeling voor algemeen publiek én cliënten. Hier spelen de opgeleide ervaringswerkers eveneens een rol. De website van Mediant heeft nog specifieke projectinformatie beschikbaar.

TOTAAL NORMAAL

Totaal Normaal is een radioprogramma dat openheid wil creëren rond psychische gezondheidsproblemen. Het doel is om het imago hiervan te nuanceren en om het begrip in de samenleving te vergroten. Het programma kent een unieke benadering van psychische kwetsbaarheden. Door de inzet van persoonlijke teksten, interviews, gedichten, verhalen, discussies, humor, gasten en live muziek slaagt Radio Totaal Normaal er in een taboeonderwerp minder dramatisch te maken. Hoe ze dit precies doen kun je lezen op de website.

Schermafbeelding 2016-08-29 om 14.28.12

ZELFREGIECENTRUM KEUKENPROJECT

Samen koken, samen eten en ja, ook samen opruimen en afwassen. Een gezellige en smakelijke manier om elkaar te leren kennen. Mensen met én zonder psychische problemen komen zo op ongedwongen wijze met elkaar in contact. Sinds februari 2016 is het Keukenproject actief van het Zelfregiecentrum Leiden!

stichting-zon-_-SmGaH-logozon300

BOEK ZEBRA

Stichting ZON (regionale cliëntenorganisatie GGZ/VZ/MO) ondersteunt kunstenares Arlette Einhorn bij het introduceren van haar prentenboek Zebra. Dit boek gaat over een bijzondere zebra die niet alleen zwarte en witte strepen heeft, maar ook zwarte en witte dagen. Zij heeft het boek gemaakt op basis van haar eigen ervaringen. Meer informatie over het project en het boek kun je hier vinden.

TOOLBOX ZELFSTIGMA

In cliëntencontacten en tijdens herstelcursussen horen we vaak dat mensen (zelf)stigma als herstel-belemmerend ervaren. In de workshop van stichting Wat doe jij? over stigma en vooroordelen bleek dat samenwerking tussen ervaringsdeskundige en psychologen veel oplevert. Alle kennisbronnen worden hierdoor ingezet: wetenschappelijke, professionele en ervaringskennis. We willen dit gebruiken bij onze eigen te ontwikkelen workshop Zelfstigma. Bekijk ook de website.

THE LIVING MUSEUM

The Living Museum is een Outsider Art Programma en geen dagbesteding. We werken hier aan het waarmaken van een droom. We werken aan herstel. We reframen er psychiatrische terminologie en zogenaamde handicaps. The Living Museum is een plek waar niet beoordeeld en geoordeeld wordt. Iedereen is welkom. Er zijn geen regels. Problemen los je met elkaar op. In dit Consumer Run Project is iedereen gelijk. Meer informatie staat op de website.

FOTOVOICE

kwintes_JPG_logo_definitief

Fotovoice geeft mensen met ervaring in de geestelijke gezondheidszorg een stem (voice), door hun verhalen in foto’s met bijpassend ervaringsverhaal uit te beelden. Fotovoice is een cursus met als onderschrift: van stigmatisering naar waardering. Het Trimbos-instituut biedt deze cursus aan, oorspronkelijk ontwikkeld in Boston voor mensen met ervaring in de psychiatrie. Het doel daarvan was omgaan met (zelf)stigma en discriminatie. Fotovoice nam het initiatief om deze film te maken van hun project. Bekijk de website van Kwintes voor meer informatie.

Back To Top