Main content

Over het team

Team Reinier van Arkel neemt deel aan Socialrun
Meedoen in de maatschappij en open kunnen zijn over je klachten, is voor mensen met een psychische aandoening nog steeds niet vanzelfsprekend. Dat ervaren veel van onze cliënten en naasten helaas nog al te vaak. Omdat het anders moet en kan, doet Reinier van Arkel dit jaar mee aan Socialrun, een non-stop sponsorestafetteloop van 555 kilometer rondom het IJsselmeer van 22 tot en met 24 september aanstaande.

Openheid over psychische klachten nodig
Socialrun vraagt aandacht voor de vaak moeilijke positie van mensen met een psychiatrische aandoening. Open kunnen zijn over psychische klachten en het aankaarten van vooroordelen is hard nodig omdat veel cliënten aangeven in hun acceptatie en herstelproces aan te lopen tegen vooroordelen/stigma. Het maakt onzeker, levert een negatief zelfbeeld of schaamte op, wat het tijdig om hulp vragen en het herstelproces bemoeilijkt.

Als oudste ggz-instelling van Nederland -geworteld in ’s-Hertogenbosch en de Meierij- maken wij ons niet alleen in ons dagelijks werk hard voor maatschappelijk meedoen maar willen we onze betrokkenheid en bevlogenheid tonen door deelname aan Socialrun. Alle lopers, fietsers, verzorgers en kampbouwers doen mee om openheid te stimuleren rondom psychische aandoeningen.

Deelnemers

teamleider

  • Gerard Kivits

    Het is me een eer om teamleider te zijn van Team Reinier van Arkel. Gerard Kivits, 62 jaar, hou van lopen en van social- verantwoordelijk bezig zijn. Het is een genoegen een team bijeen te brengen en samen de uitdaging aan te gaan. Het doel is om de prestatie van 2018 te evenaren. Met 11 Roparuns en 6 Socialruns op mijn naam gaat dit de 7de uitvoering worden.

SPONSOR DIT TEAM

Gegevens

Betaling