Skip to: Ter Zake | Wat als…. De vergadering

Socialrun website

Wat als… we hetzelfde zouden reageren op een collega met een gebroken been als op een collega met een depressie?

Een kwart van de Nederlandse werknemers bespreekt psychische problemen niet met zijn/ haar leidinggevende. Daarom maakt Theatergroep Bint Ter Zake, een interactieve (online) voorstelling die psychische kwetsbaarheid op de werkvloer bespreekbaar maakt.

Aflevering 2 | De vergadering

 

Op de werkvloer zijn psychische kwetsbaarheden een taboe.  Terwijl bijna 43% van alle Nederlanders ooit te maken krijgt met een aandoening en over  18% van alle volwassenen met een psychische aandoening kampt. Toch praat ruim een kwart (28%) van de Nederlandse werknemers niet over mentale gezondheidsklachten op de werkvloer.
Bijna één op de vijf denkt dat de werkgever niet geïnteresseerd is in deze problematiek; een derde denkt dat de interesse slechts oppervlakkig is.

Hier willen we graag verandering in brengen. Onze theatervoorstelling is de katalysator van het gesprek: het zorgt ervoor dat mensen open en eerlijk met elkaar in gesprek gaan over hun eigen ervaringen.

Online theatervoorstelling

TER ZAKE wordt een (online) theatervoorstelling met interactief programma die psychische kwetsbaarheden op de werkvloer bespreekbaar maakt.

Informatie, herkenbare  scenes, liedjes, prikkelende vragen aan het publiek, momenten voor reflectie wisselen elkaar af. Samen zetten ze de kijker aan het denken en brengen ze het gesprek op gang.

De voorstelling is geschikt voor iedereen die collega’s heeft! In het bijzonder passend voor: leidinggevenden, HR medewerkers, personeelsfunctionarissen, aandachtsfunctionarissen op gebied van inclusie en diversiteit, Arbeidsdeskundigen en arbo artsen.


Theatergroep Bint

Kijk hier deel 1 De ziekmelding

 

Back To Top