Skip to: Vijf vragen aan designer Niels Hendriks

Socialrun website

Wie ben je?

“Mijn naam is Niels Hendriks en ik ben 32 jaar. Ik werk al bijna 12 jaar zelfstandig als creative director . Daarnaast ben ik erg gepassioneerd door mode en interieur.”

Wat doe je?

“Ik heb een eigen bedrijf in webrealisatie genaamd Hendriks Agency. Wij werken aan digitale producten en vormgeving, dit gaat van identiteit tot aan marketingstrategieën. Begin dit jaar ben ik gefuseerd met de technische partij, we leveren dus nu design, techniek en marketing.”

Wat was jouw aandeel in de Socialrunshop?

“Wij hebben de shirts en schoenen ontworpen. Het design zit heel strategisch in elkaar. Dit komt omdat wij alles doen met een gedachte erachter. Omdat het een sportshirt zou worden hebben we inspiratie verkregen door te kijken naar andere sportshirts.”

Hoe ben je in contact gekomen met stichting Socialrun?

“Ik ben in contact gekomen met de Socialrun door Niek Ritzen. Hij zocht een goede vormgever die hem kon helpen om wat producten te realiseren. Toen heeft hij mij opgebeld en ik heb de klus meteen aangenomen omdat het mij een super leuk concept leek.”

Wat vind je van stichting Socialrun?

“Ik vind het een super goed initiatief en zeker omdat het onderwerp (psychische aandoeningen) de laatste jaren veel meer aandacht heeft gekregen. Volgens mij heeft de Socialrun ook best veel kandidaten verkregen en volgens mij is het daardoor een groot succes. Doordat het een samenwerking was met een achterliggende gedachte heb ik er met een heel fijn gevoel aan gewerkt.”

Benieuwd naar de Socialrunshop, kijk hier.

Back To Top