Skip to: Vijf vragen aan mede-eigenaar van Reprotex, Jasper Deneken

Socialrun website

Wie ben je?

“Mijn naam is Jasper Deneken, een geboren en getogen Edenaar en ik ben 46 jaar.”

Wat doe je?

“Ik ben werkzaam bij Reprotex, dit begon ongeveer 27 jaar geleden als starter.
Jelle Bouma heeft dit bedrijf van de vorige eigenaren overgenomen en langzamerhand ben ik mijn compagnon gaan helpen met het runnen van Reprotex. Ik houd me voornamelijk bezig met het grafische werk.
Maar verder zijn we allemaal bezig met hetzelfde, we bedrukken, we bezoeken en ontvangen klanten en we doen de administratie. Dat maakt het werk heel divers en leuk.”

 

Hoe ben je in contact gekomen met stichting Socialrun?

“Jelle is ooit in contact gekomen met Frank Bonekamp, hij is toen een keer bij ons op bezoek geweest om ons te enthousiasmeren over participatie aan de Socialrun. Hierdoor doen wij als Reprotex al vier jaar mee aan de Socialrun.

Wij zijn toen benaderd door de maker van de website met de vraag of wij mee wilde werken aan het opstellen van een aantal producten. Daar hebben wij volledig aan kunnen meewerken.
Wij hebben voor de Socialrunshop onder andere de siliconen polsbandjes, spandoeken, vlaggen, sportshirts en de hoodies gemaakt. Wij hebben hierdoor als bedrijf kunnen laten zien dat we maatschappelijk betrokken zijn. ”

Wat vind je van stichting Socialrun?

“Ik vind het een fantastisch initiatief! Langzamerhand in het samenwerkingsproces kwam ik erachter wat de gedachte achter stichting Socialrun was. Toen kwam ik er al snel achter dat eigenlijk bijna iedereen wel in de directe of indirecte omgeving een situatie heeft meegemaakt waarin iemand bijvoorbeeld een burn out heeft gehad. In mijn geval was dit mijn vrouw.
Langs de zijlijn maak je mee wat een persoon door moet maken en dat is echt verschrikkelijk.”

Hoe vond je het om voor de Socialrunshop te mogen werken?

“Wanneer iemand last heeft van een onzichtbare breuk weet men daar moeilijk mee om te gaan. Dat stigma moet gewoon de wereld uit en dat is voor mij een van de redenen waarom ik heb meegewerkt aan dit concept. Ik hoop dat er uiteindelijk meer begrip zal zijn voor mensen met een psychische aandoening.”

Benieuwd naar de Socialrunshop, kijk hier.

Back To Top