Skip to: Vijf vragen aan directeur Frank Bonekamp

Socialrun website

Wie ben je?

“Mijn naam is Frank Bonekamp, vader van twee kinderen en man van Anne Marsman. Ik ben directeur van stichting Socialrun, voorzitter van stichting Scherp en vicevoorzitter van stichting PsychoseNet.”

Wat doet Socialrun?

“Stichting Socialrun gelooft in een inclusieve samenleving voornamelijk voor mensen met een psychische aandoening. Dat doen wij niet door voorlichting te geven maar door het opzetten van evenementen waarin in de breedte beschreven iedereen aan mee zou kunnen doen. Hierdoor laten we zien dat wanneer je met elkaar dingen doet we veel meer kunnen doen dan sommige mensen denken over zichzelf en anderen. Dat is eigenlijk in een notendop wat we met de Socialrun willen bewerkstellen.”

Wat is jouw rol binnen Socialrun?

“Ik ben de bedenker, initiatiefnemer en directeur van stichting Socialrun. Ik zorg ervoor dat het allemaal draait, nieuwe projecten opgezet worden en het verhaal van Socialrun verteld wordt.”

Hoe is de Socialrun ontstaan?

“Ik werkte zelf in de psychiatrie als ambulante. Ik fietste dus in Utrecht op straat en werkte met verslaafde mensen die daarnaast nog meer psychische aandoeningen hadden en ik zag toen dat de vooroordelen van anderen een hele belemmerende factor waren voor deze doelgroep.

Van origine ben ik sportdocent en ik had weleens eerder een run opgezet. In de kroeg kwam toen de vraag of ik weer een run kon opzetten en daar heb ik om 12 uur s’nachts, met een paar biertjes op, natuurlijk geen nee tegen gezegd. Ik wilde er toen wel een eigen goed doel aan verbinden die groter gemaakt kon worden. Zo is de Socialrun eigenlijk ontstaan.”

Hoe kwam de Socialrunshop tot stand?

“We zien dat mensen steeds meer geïnteresseerd zijn in de producten die we hebben. Dit zijn mensen die de Socialrun willen uitstralen en het verhaal willen vertellen dat wij vertellen, maar daar wel aanleiding voor nodig hebben. Dit betekent het dragen van bijvoorbeeld een t-shirt, trui of bandje. Dat zijn allemaal dingen waar mensen trots op kunnen zijn. Wij hebben kunnen faciliteren dat mensen die hier behoefte aan hebben ook daadwerkelijk aan deze producten kunnen komen.”

Hoe ziet de toekomst voor de Socialrunshop eruit?

“We hebben nu een actie tot eind maart wat tegelijkertijd een crowdfunding is voor de stichting. Daarna willen we ervoor zorgen dat de producten die de teams voor de estafetteloop nodig hebben gefaciliteerd kunnen worden via de webshop. Dan hebben we het bijvoorbeeld over shirtjes en verlichting.”

Benieuwd naar de Socialrunshop, kijk hier.

Back To Top